Toidublogi: HARIO V60

Toidublogi: HARIO V60

Teeme kohvi käsitööna, HARIO V60 filtermeetodil.

Kaspar Grossfeldt, KAFO

Üldreeglina on Sul kiire-kiire ja kohv peab valmis saama jooksupealt. Muidugi, muidugi.

Aga teeme vahelduseks seekord teisiti. Teeme kohvi käsitööna. See käib nii:

Võtad HARIO kannu. Võtad paberfiltri ja Hario V60 koonuse. Asetad koonusfiltri kannu peale ja paberfiltri omakorda selle sisse.

Vala paberfilter nüüd kuuma veega üle – nii uhad ära filtrilt võimaliku paberi maitse ja üksiti eelsoojendad kannu mõnusasti soojaks.

Jahvata 20 g kohviube. Kui Sul on Hario veski, siis saad jahvatuse astme täpselt oma maitse järgi sättida. Filtrikohvi valmistamisel soovitame Sul valida keskmise jahvatuse. Kuldreegel kohvi valmistamisel on 1 gramm kohvi 16 g vee kohta. KAFO erikohvisid HARIO komplektiga valmistades soovitame parima tulemuse saamiseks 20 g kohvi ja 300 g vett.

Pane jahvatatud kohv filtrisse ja vala see üle kohvitüübist olenevalt 92 – 96 kraadise vähese kuuma veega, et kogu kohvipuru oleks kaetud (ca 35-40 g vett). Lase kohvil 30-45 sekundit mullitada.

Nüüd hakka valama kuuma vett ringselt alates äärtest ja liikudes üha väiksemate ringidega keskpunkti suunas. Jälgi, et kogu kohv saaks ühtlaselt niisutatud.
Hoia veetase ringselt valamisega ühtlane, nii et kogu kohv on veega kokkupuutes. Valamine võtab aega 2-3 minutit.
Valamiseks on parim Hario keedukann, selle tila on peene joa tekitamiseks loodud.

Kui kogu vesi on läbi filtri alla tilkunud, loksuta kannu ringjate liigutustega, et kõik maitsed seguneksid.

Valmis!

Sul läks natuke kauem aega, kui näiteks espressomasinaga, aga see-eest on selles just tänase päeva meeleolu ja maitse. Ja eriliselt nauditav pehmus.

Kindlasti proovi HARIO V60-ga valmistades erikohvisid, mis on käsitöökohvidena need kõige-kõigemad.

Head käsitöökohvi!

Sulge menüü
Sulge